• Mode

  • Lingerie maken


 

 

Je eigen lingerie maken? Dat kan. Kan je al overweg met een naaimachine en ken je de basis van het naaien, dan leren wij je in deze module persoonlijke lingerie maken.

In de cursus ‘Lingerie maken’ leer je zelf een patroon tekenen in je eigen maat. Je krijgt uitleg over het matensysteem en de lingeriepatronen. Je maakt kennis met de verschillende materialen en ook met de specifieke naai- en afwerkingstechnieken. Volgende werkstukken komen aan bod: een slip, boxershort, string, onderhemdje en tot slot een BH.

BIJKOMENDE INFORMATIE

Naaimachines en toebehoren staan ter beschikking in de klas. De leerkracht vertelt je ook de adressen waar je je kwalitatieve lingeriestoffen en accessoires kan kopen.  

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Na het succesvol volgen van deze module, ontvang je het deelcertificaat ’Vrije tijd’ uit de opleiding Realisaties Dameskleding.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Heb je na het volgen van deze module de smaak te pakken, dan kan je volgend schooljaar verder met de module "Lingerie voor gevorderen'.

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder. 

Je volgde in ons cvo met succes de module basis naaien of je hebt elders die competenties verworven via een gelijkwaardige cursus. Of je neemt deel aan de vrijstellingsproef ‘Basis naaien’ in de eerste week van september.

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Deze module heeft een duur van 120 lestijden, start in september en eindigt in juni.
Je volgt één lesmomenten per week: 's voormiddags van 09.00 u. - 12.00 u. 

LESPLAATS

Je kan lessen volgen op campus Jef Denyn.

RECHT OP

  • Vlaams opleidingsverlof: Nee
  • Opleidingscheques: Nee        

(ON-LINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Online inschrijven kan vanaf 1 juli. 
Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat op campus Jef Denyn.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd, voor een module van 120 lestijden bedraagt dit € 180. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek Vragen: vrijstelling van inschrijvingsgeld).
Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog voor cursusmateriaal en ook nog € 5 voor het gebruik van het elektronisch leerplatform.

PROGRAMMATIE