• Culinair

  • Specifieke modules koken


 

 

Zin in een smakelijk avontuur? Misschien zijn deze losse cursussen koken dan iets voor jou! Deze cursussen bieden je een reeks suggesties, wenken en talrijke nieuwe recepten die een nuttige handleiding vormen bij de dagelijkse kookkunst. Onze menu’s zijn door iedereen te maken, zowel door de meer ervaren huisvrouw/man, als door diegene die nog niet zo vertrouwd zijn met de kookkunst. Onze ervaren lesgevers vertellen je het allemaal...

Na een uitleg met aandacht voor de bereidingswijze, product- en materiaalkennis, ga je zelf aan de slag. Alle ingrediënten en keukenmaterialen zijn voorzien in het leslokaal. De bereide gerechten worden door jullie ter plaatse geproefd en beoordeeld! 

BIJKOMENDE INFORMATIE

De volgende modules worden aangeboden:

*Koken met een healthy twist*  
Iedereen wil toch een gezonde maaltijd die ook nog eens lekker is op tafel zetten? Gezond eten wil niet zeggen dat je niet meer kunt genieten van eten. Ontdek in deze cursus eenvoudige en gezonde gerechten. Goede ingrediënten, organisatie en gewoonte staan centraal. Denk maar aan Sandra Bekkari, Pascale Naessens, Weight Watchers, ...

*Start to cook: van amateur tot professioneel* (Initiatie hulpkok/kok) 
Dit is een kennismakingscursus met het studiegebied Horeca. Je leert de verschillende modules die deel uit maken van de opleiding "Hulpkok/kok" op een smakelijke manier kennen. Volgende modules komen aan bod: warme/koude keuken, dagschotels vlees/gevogelte/vis, nagerechten/hoteldesserten, streekgerechten, visgerechten en vleesgerechten. Er is geen voorkennis nodig, je leert dit boeiende beroep vanuit een praktische keukenervaring. 

*Wereldkeuken*
Hou je van experimenteren in de keuken? Sta je open voor een waaier aan verschillende smaken? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Je doorkruist alle continenten en maakt kennis met typische gerechten uit Europese en niet-Europese landen. Je krijgt de kans om gevarieerde gerechten met hier verkrijgbare ingrediënten uit de hele wereld te leren bereiden. Nieuwe, ongekende en verse kruiden en specerijen, verse pasta, een uitnodigend smaken- en kleurenpalet op je bord dat biedt deze korte module.

*Gepimpte klassiekers*
In deze cursus komen op een zeer eenvoudige manier de Vlaamse klassiekers aan bod maar dan in een nieuwere versie. Tijdens deze lessenreeks vol vernieuwende recepten en technieken leer je gevarieerd, lekker en gezond koken. Wat dacht je van gezondere frietjes, witloof in de oven, koninginnenhapje, spaghetti bolognaise, samengestelde slaatjes, pizza en nog zoveel meer…

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Elke module wordt bekrachtigd met het certificaat "Basis keuken" uit de opleiding Hulpkok.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Heb je de smaak te pakken? Neem een kijkje binnen de opleiding "Hulpkok" of de opleiding "Huishoudelijk koken". 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder. 
Basis keuken: geen voorkennis vereist.

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Elke module heeft een duur van 40 lestijden en start in september of januari.
Je volgt tweewekelijks telkens één lesmomenten: 's avonds van 18.30 u. - 22.00 u. 

LESPLAATS

Je kan lessen volgen op campus Merode.

RECHT OP

  • Vlaams opleidingsverlof: Nee
  • Opleidingscheques: Nee        

(ON-LINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Weet je welke module je wil volgen, dan kan je vanaf 1 juli online inschrijven. 
Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat op campus Merode.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd, voor een module van 40 lestijden bedraagt dit € 60. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek Vragen: vrijstelling van inschrijvingsgeld).

Naast het inschrijvingsgeld betaal je per module ook cursusgeld en voedingskost plus verder € 5 per schooljaar voor het gebruik van het elektronisch leerplatform.

PROGRAMMATIE