• Computer & Media

  • Rekenblad (Excel)


 

 

Overal kom je computers tegen: op school, op het werk, in ziekenhuizen, bij de bank, de overheid … Vlot overweg kunnen met een computer is bijna net zo belangrijk geworden als lezen en schrijven. Meer en meer wordt ook je persoonlijk leven afhankelijk van de informatica. Is de computer voor jou een grote onbekende? Dan zal je versteld staan hoe vlot je na een paar maanden al overweg kan met een computer als je inschrijft voor deze cursus.

NIVEAU

De opleiding 'Informatica toepassingssoftware' dient gesitueerd te worden binnen het studiegebied Handel. Alle modules worden geconcordeerd met de derde graad van het technisch secundair onderwijs. 

BIJKOMENDE INFORMATIE

In de module Excel wordt het mechanisme van een elektronisch rekenblad besproken en ingeoefend. Zo leer je alle handelingen die nodig zijn om achteraf zelfstandig een spreadsheet te ontwerpen. Ook het opstellen van grafieken komt aan bod. 

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Na het slagen voor deze cursus, ontvang je de deelcertificaat van Tekstverwerking 1.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Wil je je competenties verder aanscherpen? Vlot leren teksten verwerken in Word of vlot affiches en andere vormen van pagina-opmaak opmaken via Indesign. Of wil je eerder presentaties leren maken in PowerPoint? 

Sociale media? Interesse om vlot te leren werken met Facebook, Twitter, Snapchat en andere ... dan is deze opleiding vast iets voor jou!

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder.

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Deze cursus heeft een duur van 40 lestijden.

Je volgt één lesmoment per week: 's avonds van 18.30 u. tot 21.30 u.

LESPLAATS

De lessen gaan door op campus Merode of campus Waver.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Je online inschrijven kan van 1 juli tot 20 augustus. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat of kom eventueel naar één van onze infoavonden op campus Merode of campus Waver.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Ja
  • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 5 voor het gebruik van het electronisch leerplatform per schooljaar.