• Computer & Media

  • Start to ICT


 

 

Overal kom je computers tegen: op school, op het werk, in ziekenhuizen, bij de bank, de overheid … Vlot overweg kunnen met een computer is bijna net zo belangrijk geworden als lezen en schrijven. Meer en meer wordt ook je persoonlijk leven afhankelijk van de informatica. Is de computer voor jou een grote onbekende? Dan zal je versteld staan hoe vlot je na een paar maanden al overweg kan met een computer als je inschrijft voor deze cursus.

NIVEAU

De opleiding 'Start to ICT' behoort tot het studiegebied Informatica- en communicatietechnologie van het secundair volwassenenonderwijs en is modulair opgebouwd. 

BIJKOMENDE INFORMATIE

In 'Start to ICT' kunnen de volgende modules gevolgd worden:

Aan de slag met Windows 10 (Aan de slag met ICT)

Wanneer je aan de slag gaat met Windows 10, merk je dat de overstap niet vanzelfsprekend is. Het nieuwe besturingssysteem heeft veel vertrouwde onderdelen, maar ook een aantal zaken die extra aandacht verdienen. Het startmenu is anders en ook apps en startschermen zien er anders uit. In deze module leer je de overstap van ... naar Windows 10, alle mogelijkheden van het startmenu, werken met de verschillende programma's en apps, ....

Vlot en veilig op het internet (E-communicatie, internet en online diensten) 

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je leert veilig online werken, je bestanden veilig opslaan, werken in de cloud (OneDrive, Dropbox, Google Drive), betrouwbare websites (her)kennen, je registeren op een website, omgaan met verschillende gebruiksnamen en paswoorden, verschillende betalingsmogelijkheden kennen, zelf iets te koop zetten, iets opzoeken en online reserveren, documenten aanvragen bij openbare besturen, online bankieren, e-shoppen, e-mailen naar familie en vrienden, ....

 

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat “Start to ICT”. 

 

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

De twee modules van de opleiding Start to ICT gelden als instapvoorwaarde voor alle andere algemene ICT-opleidingen in het studiegebied ICT.  

Interesse om vlot te leren werken met Facebook, Twitter, Snapchat en andere ... dan is de module 'Werken met sociale media' vast iets voor jou!

Of wil je liever wat orde scheppen in al je foto's? Dan is de module 'Foto's beheren op je PC' zeker iets voor jou! 

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder.

 

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Elke module heeft een duur van 40 lestijden.

Je volgt één lesmoment per week: 's avonds van 18.30 u. tot 21.30 u.

LESPLAATS

De lessen gaan door op campus Waver.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Je online inschrijven kan vanaf 1 jui.. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat of kom eventueel naar één van onze infoavonden op campus Waver.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Ja
  • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 5 voor het gebruik van het electronisch leerplatform per schooljaar.

PROGRAMMATIE