• Computer & Media

  • Tekstverwerking (Word)


 

 

Overal kom je computers tegen: op school, op het werk, in ziekenhuizen, bij de bank, de overheid … Vlot overweg kunnen met een computer is bijna net zo belangrijk geworden als lezen en schrijven. Meer en meer wordt ook je persoonlijk leven afhankelijk van de informatica. Is de computer voor jou een grote onbekende? Dan zal je versteld staan hoe vlot je na een paar maanden al overweg kan met een computer als je inschrijft voor deze cursus.

NIVEAU

De opleiding 'Informatica toepassingssoftware' dient gesitueerd te worden binnen het studiegebied Handel. Alle modules worden geconcordeerd met de derde graad van het technisch secundair onderwijs. 

BIJKOMENDE INFORMATIE

Je begint met het tekstverwerkingspakket Word. Aan de hand van opdrachten die samen met de leerkracht worden gemaakt, leer je verschillende instrumenten gebruiken om je teksten een verzorgde lay-out te geven. Je krijgt in het tweede deel van de les ook nog oefeningen die je individueel kan maken om het geleerde verder in te oefenen. Aan het einde van deze module zal iedereen zonder problemen reisverslagen, menu’s, uitnodigingen en dergelijke meer kunnen opstellen.

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Na het slagen voor deze cursus, ontvang je de deelcertificaat van Tekstverwerking 1.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Wil je je competenties verder aanscherpen? In de module "Indesign" leer je vlot affiches en andere vormen van pagina-opmaak kennen. Of wil je eerder een rekenprogramma zoals Excel leren kennen of presentaties maken in PowerPoint? 

Sociale media? Interesse om vlot te leren werken met Facebook, Twitter, Snapchat en andere ... dan is deze opleiding vast iets voor jou!

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder.

 

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Deze cursus heeft een duur van 40 lestijden.

Je volgt één lesmoment per week: 's avonds van 18.30 u. tot 21.30 u.

LESPLAATS

De lessen gaan door op campus Merode of campus Waver.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Je online inschrijven kan van 1 juli tot 20 augustus. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat of kom eventueel naar één van onze infoavonden op campus Merode of campus Waver.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Ja
  • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 5 voor het gebruik van het electronisch leerplatform per schooljaar.

PROGRAMMATIE