• Computer & Media

 • Werken met sociale media


 •  
 • Praktische Info
 •  

 

 

 

Basiskennis sociale media is geen overbodige luxe meer. Sociale media bieden zowel jongeren als volwassenen heel wat nieuwe mogelijkheden om te communiceren, te leren, informatie uit te wisselen en relaties te onderhouden. In deze opleiding verkennen we deze internetmogelijkheden en volgen de actualiteit op de voet op.

NIVEAU

De opleiding 'ICT en Sociale media' behoort tot het studiegebied Informatica- en communicatietechnologie van het secundair volwassenenonderwijs en is modulair opgebouwd. 

BIJKOMENDE INFORMATIE

In 'ICT en sociale media' kan volgende module gevolgd worden:

Werken met sociale media (Veilig online en sociale netwerksites)

In deze module verwerf je een brede waaier aan vaardigheden om je veilig online te begeven en je digitale identiteit en integriteit te beschermen. Je maakt tevens kennis met een verscheidenheid aan sociale netwerksites en verwerft de nodige vaardigheden om actief aan het online sociaal leven deel te nemen.
Je leert de verschillende soorten sociale media kennen (Facebook, Youtube, Twitter, ...), een account aanmaken en beveiligen, vrienden toevoegen op Facebook, een bericht en foto posten op Facebook, reageren op een bericht, filmpjes en muziek zoeken op Youtube, waarvoor je Twitter kan gebruiken, ....

 

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. 

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Wil je je competenties verder aanscherpen? Of wil je liever wat orde scheppen in al je foto's? Dan is de module 'Foto's beheren op je PC' zeker iets voor jou! 

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder. 

De twee modules van de opleiding Start to ICT, namelijk Aan de slag met ICT en E-communicatie, internet en online diensten gelden als instapvoorwaarde voor deze module. 

Dat je de basiscompetenties van de module Aan de slag met ICT reeds verworven hebt, kan je aantonen door onder meer:

 • het deelcertificaat van de module Aan de slag met ICT (uit het studiegebied Informatica- en communicatietechnologie van het secundair volwassenenonderwijs)
 • het deelcertificaat van de module Initiatie in de informatica of een deelcertificaat van eerder welke andere module uit één van volgende opleidingen: Informatica: toepassingssoftware, Informatica: computer- en besturingssytemen en netwerken of Informatica: programmeren
 • geslaagd zijn voor de vrijstellingsproef van de module Aan de slag met ICT  (Start 1)

Dat je de basiscompetenties van de module E-communicatie, internet en online diensten reeds verworven hebt, kan je aantonen door onder meer:

 • het deelcertificaat van de module E-communciatie, internet en online diensten (uit het studiegebied Informatica- en communicatietechnologie van het secundair volwassenenonderwijs)
 • het deelcertificaat van de module Internet 1 of van de module Webdesign 1 uit Informatica: toepassingssoftware
 • geslaagd zijn voor de vrijstellingsproef van de module E-communciatie, internet en online diensten (Start 2)

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Deze cursus heeft een duur van 40 lestijden en start in maart 2018.

Je volgt één lesmoment per week: 's avonds van 18.30 u. tot 21.30 u.

LESPLAATS

De lessen gaan door op campus Waver.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat. Online inschrijven kan vanaf 1 juli. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat op campus Waver.

RECHT OP

 • Educatief verlof: Ja
 • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 5 voor het gebruik van het electronisch leerplatform per schooljaar.

PROGRAMMATIE