• Culinair

  • Huishoudelijk bakken


  •  
  • Praktische Info
  •  

 

 

 

Zin in een smakelijk avontuur? Misschien is deze cursus bakken dan iets voor jou! Deze cursus biedt je een reeks suggesties, wenken en talrijke nieuwe recepten die een nuttige handleiding vormen bij de dagelijkse kookkunst en vooral bij allerlei feestelijke gelegenheden. Onze gerechten zijn door iedereen te maken, zowel door de meer ervaren huisvrouw/man, als door diegene die nog niet zo vertrouwd zijn met de kookkunst. Onze ervaren lesgevers vertellen je het allemaal...

Na een uitleg met aandacht voor de bereidingswijze, product- en materiaalkennis, ga je zelf aan de slag. Alle ingrediënten en keukenmaterialen zijn voorzien in het leslokaal. De bereide gerechten worden door jullie ter plaatse geproefd en beoordeeld! 

NIVEAU

De module Bakken behoort tot de opleiding KOKEN van het studiegebied HUISHOUDELIJK ONDERWIJS van het secundair volwassenenonderwijs.

BIJKOMENDE INFORMATIE

Je leert verschillende degen en vullingen bereiden en verwerken, je maakt hierbij gebruik van allerlei technieken. Bij elk recept besteden we de nodige aandacht aan afwerking en presentatie. Je kan je uitleven met de bereiding van broodsoorten, hartig en zoet gebak, dessertkoekjes en specifieke nagerechten.

Zoet bakken  
Hier maken we onder andere: koffiekoeken, rijsttaart, kaastaart, soezen, biscuit, sachertorte, mastellen, aardbeicroutes, linzergebakjes, matadigebak ... 

Hartig bakken
Hier leggen we ons toe op het hartige: jagersbrood, pistolets, sandwiches, worstenbrood, quiche, pizza, focaccia, loempia's, gevuld brood ...

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Na het slagen in deze module ontvang je het deelcertificaat 'Bakken'.

TEWERKSTELLING

Competenties die in deze opleiding aan bod komen, worden afgeleid uit de competenties die aan bod komen in een opleiding als ‘Hulpkok’, maar hebben duidelijk geen beroepsgericht karakter. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding ben je dan ook geen (hulp)kok, maar beschikt je wel over de nodige basisvaardigheden om op een gezonde en hygiënische manier om te gaan met grondstoffen in de keuken en beheerst je verschillende kook- en baktechnieken binnen een huishoudelijke omgeving. 

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Heb je de smaak te pakken? Neem een kijkje binnen de opleiding "huishoudelijk koken" of "hulpkok". 

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze module vanaf minimum 16 jaar en ouder. 

Je volgde in ons CVO met succes de module 'Basis koken' of je bent in het bezit van het deelcertificaat ‘Basis koken’ of je bent geslaagd in de toelatingsproef 'Basis koken' die bij de start van ieder nieuw semester doorgaat. 

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Elke module heeft een duur van 80 lestijden, start in september en in januari.

Je volgt één lesmoment per week: 's avonds van 18.00 u. tot 22.00 u. 

LESPLAATS

Je kan de lessen volgen op campus Merode.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Nee
  • Opleidingscheques: Nee

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Inschrijven kan op het secretariaat van de campus. Online inschrijven kan vanaf 12 december 2016. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat op campus Merode. 

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd, voor een module van 80 lestijden betaal je dus € 120. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog cursusgeld en de voedingskost voor iedere module.

PROGRAMMATIE