• Foto

  • Digitale Beeldverwerking (Lightroom)


  •  
  • Praktische Info
  •  

 

 

 

Adobe Lightroom is een fotografieprogramma ontworpen om professionele fotografen te helpen met het beheren van duizenden digitale afbeeldingen én om productiewerk te verrichten. Het is eigenlijk een afbeeldingsbeheerprogramma dat helpt met het bekijken, bewerken en beheren van digitale foto's. 

In deze module doorloop je Lightroom van A tot Z. Je haalt het meeste uit je RAW bestanden en je leert beelden slim archiveren. Snelheidswinst en kwalititsbehoud staan voorop. Naast onmisbare workflow aspecten leer je hoe lokale aanpassingen werken. Ook het creëren van een fotoboek en een presentatie, het werken met GPS-gegevens en vele andere interessante functies worden behandeld.

NIVEAU

De module 'Digitale beeldverwerking'' uit de beroepsopleiding '”Multimedia operator” hoort thuis in het studiegebied “Grafische technieken”. Alle modules worden ingedeeld als onderwijs van de derde graad van het technisch secundair onderwijs.

 

 

 

CERTIFICAAT / DIPLOMA

Na het succesvol volgen van deze module, ontvang je het deelcertificaat 'Digitale beeldverwerking 1'.

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Je kan aanvullend nog de modules Digitale beeldverwerking (Photoshop) volgen.

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder. 

Iedereen kan instappen, er is geen voorkennis vereist. Gebruik van eigen laptop is aanbevolen. 

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

Deze module heeft een duur van 60 lestijden en start in september of januari.

Je volgt één lesmomenten per week: 's avonds van 18.30 u. - 21.30 u.

LESPLAATS

Je kan de lessen volgen op campus Waver of campus Jef Denyn.

RECHT OP

  • Educatief verlof: Ja
  • Opleidingscheques: Ja          

Voor meer info zie de rubriek Vragen.

(ON-LINE) INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan op het secretariaat. Je kan online inschrijven vanaf 1 juli. Wens je meer informatie, heb je specifieke vragen, ...? Kom langs op het secretariaat op campus Waver of campus Jef Denyn.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 5 voor het gebruik van het elektronisch leerplatform per schooljaar.

PROGRAMMATIE